Gildia GoldenEyes

Żyj każdą chwilą my friend's

Ogłoszenie

***Goście mają ograniczone funkcje***

#1 2012-08-10 21:54:49

Avec

Wojownik chaosu

2515053
Call me!
Punktów :   

Gdzie szukać skarbów i opis ich respienia

Ukryte skarby są rozsiane po całym Juno i na każdym kanale. Ich resp jest wyznaczony, co oznacza, że nie pojawią się one w środku miasta, czy na jakieś niedostępnej dla was górze. Respią się one w kilku miejscach, które warto odwiedzać, gdy tylko trafi wam się mapka. Jadąc od północy do południa miejsca respu to:
1. Strażnik Thill
2. Smoczydła zachodnie
3. Myśliwy Drenor
4. Smoczydła wchodnie
5. Teleporter Rian
6. Badacz Karol
7. Rozległa łąka za Badaczem Karolem z Małpoludami , Rogatymi Bestiami oraz Krwawymi  Wilkołakami.
8. Strefa dla początkujących - Jonatan, Noel, Farmer Jack

Dołączam mapkę do łatwiejszej nawigacji. http://scr.hu/261/4x1wt

Zacznę od punktu pierwszego... U drzewca Strażnika Thilla znajdziemy kilka poszukiwanych przez nas skarbów. Jeśli steleportujemy się za pomocą itemu "Mapa Juno" do tego drzewoluda i nieco odejdziemy, tak, aby widać było go całego, to po lewej stronie coś powinno się trafić, jeśli nie - iść drogą jeszcze kawałek. Jeśli okazało się to szczęśliwym idziemy w dół ścieżki rozglądając się na prawo i lewo.
Na zachodnich smoczydłach można znaleźć nawet 3 skarby, o ile u Drenora zrespi się tylko jeden. Najczęściej widać go na samym początku, ale warto wejść głębiej, niestety często skarby się tam bugują, co oznacza, że nie możemy strącić tego kamienia nawet kuszą, czy łukiem.
U Drenora o skarb często da się niemal potknąć. Skarby o ile są 2, to będą one dosłownie na ścieżce, bądź w skalnej ścianie góry, na której spokojnie latają sobie smoczydła. Raz skarb będzie  u jej progu, w gorszym wypadku nie dosięgniemy go, bo jest po środku i stoi tam zbugowany...
Smoczydła zachodnie to okolice ciemnych panter, warto do nich zajrzeć, ale nie wchodzić za daleko, bo jeśli znajdzie skarb się na pumach to tylko na początku, gdyby patrzeć od strony gniazda smoczydeł. Ogólnie spacerując z ogonem 15 smoczydeł na samym ich gnieździe nierzadko trafiają się od razu 3 skarby. Pech jednak znów z tym, że smoczydła mają swe gniazdo na górze, która też czasem ułatwia bugowanie skarbów.
Chyba najpopularniejsze miejsce. Skarby są na samej ścieżce jak i czasem w skale, ale nie ma o co się martwić, gdyż często znajduje się tam przynajmniej 3 skarby, gdy tylko przy użyciu "Mapy Juno" teleportacja się zakończy rozglądamy się prawo, lewo, obok zwalonych kamiennych bloków. Czasem się tam chowają. Jeśli jednak po przejściu ścieżką od Riana nic nie mamy próbujemy inaczej - obchodzimy dwie skalne ściany, na których stoi sobie Rian od lewej i prawej strony, po prostu oglądamy górę z dolnego punktu widzenia i od dwóch stron, zwracając uwagę na skalną ścianę.
Badacz Karol często skarb ma pod samym nosem - na skrzyżowaniu dróg. Czasem schowa się owy skarb za jednym z kamieni naprzeciw Karola, sprawdźcie i idźcie na łąkę!
Łąka za Badaczem rozlega  się na dobry kawałek mapy, skarby na niej są czasem zbugowane o skalną ścianę u smoczydeł wschodnich, które wcześniej wymieniłem. Choć łąka duża i tak skarby z reguły respią się albo niestety na skałach, albo na otwartej przestrzeni, gdzie z łatwością je zobaczymy.
Zapewne każdy z nas, gdy zakładał nową postać, albo zaczynał grę zauważał w "Strefie dla początkujących" jeden, albo i 2 skarby... Najczęściej trafi się taki na polu otoczonym płotkami. Polecam metodę dojścia do farmy na koniu, bądź piechotą. Czasem skarby wylatują z obrębu farmy i widać je, gdy podróżujemy z północy na południe na skalnej ścianie po prawej stronie, potem wchodzimy na ścieżkę do farmy, gdzie też się czasem trafi. Gdy zawiodły metody sprawdź sad jabłoni za domkiem Noela, Jonatana także czasem ukrywa skarb.

Uwagi do mapy:
Numery z przedziałami to ilość respionych tam skarbów. Jest ich czasem 2 lub 3 , bo dane strefy się łączą. Np. skarby obok Drenora mogą wejść na strefę smoczydeł i na odwrót.
Numery nie muszą być zupełnie zgodne, jeśli skarbów nie znalazłeś tyle, ile jest zapisane na mapie, to oznacza, że albo ktoś był szybszy, albo jest gdzieś zbugowany.
Mapę i tekst tworzyłem ja - Avec, w grze Atyra. Liczby były pisane z moich doświadczeń, bez korzystania z innych źródeł.
Mapa została poprawiona chyba już nie będzie więcej. Dodatkowo wprowadziłem niebieskie strzałki, strzałki pokazują to "łączenie się stref". Po prostu skarby przeskakują z obszaru na obszar. Gdyby nie opisanie przeskakiwania równie dobrze mógłbym po prostu zaznaczyć kawał mapy i nasmarować wam, że znajdziecie tam 8 skarbów.

Ostatnio edytowany przez Avec (2012-08-12 18:00:57)

Strzelec z 78lv, który wznowił grę!

#2 2012-08-11 06:21:11

usbczarnyWL

Główny admin

43733991
Punktów :   

Re: Gdzie szukać skarbów i opis ich respienia

Ładna robota, ale nie chcialo mi sie calego czytac a jak zdobyc mape? nie wiem czy to opisales xd

Władca Elementów 128lvl

#3 2012-08-11 12:42:09

Avec

Wojownik chaosu

2515053
Call me!
Punktów :   

Specjalnie dla kolegi:
Zdobyć mapę jest łatwo - wystarczy okładać wszystko, co jest chociaż na biało.

#4 2012-08-11 20:17:55

usbczarnyWL

Główny admin

43733991
Punktów :   

Moja siostra jest biała...liczy sie? xd

Władca Elementów 128lvl

#5 2012-08-12 09:11:21

Macierzanka

Przywódca/Wice admin

Punktów :   

hmm...nie wydaje mi się...

a tak w temacie... Karolku, dobra robota, na pewno to ułatwi innym szukanie skarbów. Ale wiecie, ze w ten sposób tworzycie sobie konkurencję? Pozabijacie się niedługo

Pozdrawiam z wakacji, Macierzanka

Są ślady ptasich lotów na niebie
                 I nic więcej;
           Coś było, coś odeszło,
               Pozostało coś.
             /W. Wharton/

#6 2012-08-12 11:54:48

Avec

Wojownik chaosu

2515053
Call me!
Punktów :   

Konkurencja... Tak. Jak tu już moby się na mnie poznały i wczoraj przez godzinę żaden nie chciał użyczyć mapki, aż się w końcu poddałem.

#7 2012-08-15 14:19:12

DeaDSpaceR

Wojownik chaosu

37924119
Punktów :   

Dobre konkretnie sie rozpisałeś

#8 2012-08-16 17:37:09

Avec

Wojownik chaosu

2515053
Call me!
Punktów :   

Hm, aż chyba za bardzo. Chciałbym dodać, że jeśli ktoś zobaczy większą liczbę skarbów, niż na mapie proszę wysłać screenem, mapkę poprawię wtedy.

#9 2012-08-17 20:27:14

DeaDSpaceR

Wojownik chaosu

37924119
Punktów :   

Eh za doza zachodu nie będzie sie nikomu chciało

#10 2012-08-18 18:36:22

Avec

Wojownik chaosu

2515053
Call me!
Punktów :   

Ale super poradnik byś chciał.

#11 2012-08-23 06:59:29

usbczarnyWL

Główny admin

43733991
Punktów :   

a ja się dzis natknołem na miejsce, którego nie zaznaczyleś na mapie...jest to kawałek od rozwidlenia drogi do othara i juno

Władca Elementów 128lvl

#12 2012-08-23 16:13:53

Avec

Wojownik chaosu

2515053
Call me!
Punktów :   

Wiesz, że znam? Nie zaznaczyłem, bo znajdziesz tam jeden i w buszu, rzadko się tam znajdzie, a jak już to będzie na skrzyżowaniu. :> Jeśli chcesz tam szukać to od rozwidlenia idź na zachód, znajdziesz tam następny, obok mostku. :>

#13 2012-08-24 22:22:37

Macierzanka

Przywódca/Wice admin

Punktów :   

Jak to dobrze, że nie zbieram skarbów... nawet nie potrafię w tej grze odnaleźć kierunków pewnie pół godziny myślałabym gdzież jest ten zachód

Są ślady ptasich lotów na niebie
                 I nic więcej;
           Coś było, coś odeszło,
               Pozostało coś.
             /W. Wharton/

#14 2012-08-26 12:37:50

Avec

Wojownik chaosu

2515053
Call me!
Punktów :   

Jest zawsze radar... Albo choćby mapka - lewo zachód, góra północ...

Stopka forum

RSS